Behandlingstilbud

Meridiandrenasje

Det er den kinesiske energilære som danner det teoretiske grunnlaget for bruken av behandlingssystemet meridiandrenasje. I tillegg til fysologiske og anatomiske systemer har vi også en form for energi. Denne energien kaller kineserne Chi.

Chi er alltid i bevegelse og strømmer i kanaler som kalles meridianer. Det må være en jevn flyt i alle deler av kroppen for at vi skal være friske.Ved sykdom enten det er fysisk eller psykisk kommer deler av meridiansystemet i ubalanse.

Det oppstår en feilfordeling av bioelektrisk energi og noen områder får tilført for mye energi og kalles energetiske overskuddsområder mens andre må gi fra seg energi og kalles energetiske mangelområder.

Akupunkturmassage eller meridiandrenasje har sin bakgrunn i det tyske terapisystemet Akupunkt-massage nach Penzel, en behandlingsteknikk utarbeidet av tyskeren Willy Penzel og har sitt utspring i bindevevsmassagen.

I stedet for å bruke fingrene vil en i meridiandrenasje bruke en metallstav( terapisonde). Dette for å gjøre arbeidet mer nøyaktig og behageligere.

Behandlingen går ut på å normalisere blodsirkulasjonen,muskeltonus og refleksaktivitet. Det anvendes forskjellige teknikker som stimulerer meridiansystemet og behandlingen utføres i forhold til akupunkturens prinsipper.

De trancutane teknikkene brukes i stedet for varme, massage, ultralyd, elektroterapi og som forbehandling til den manuelle behandlingen.

Manuell behandling består av behandling av columnas leddforbindelser som tøyning og mobilisering/artrikulering av hypomobile og blokkerte iliosacralledd.

Meridiandrenasje kan brukes ved de samme lidelser som behandles ved vanlig fysioterapi og gir en særlig god effekt ved

  • migrene
  • nevralgier
  • muskulære og nervøse spenningstilstander
  • diverse vasculære sirkulasjonsforstyrrelser

© 2002-2009 Lunheimklinikken
Lunheimveien 10, 6416 Molde Tlf 938 80 408| Email post@lunheim.no
Utviklet av Charlott Knutsen.